Hur man har silkeslen hår? | Fridfullresa.org

Hur man har silkeslen hår?

Att ha silkeslen och vackert hår är en dröm för många människor. Det kräver dock lite arbete och omtanke för att håret ska se sitt bästa ut. Genom att använda rätt produkter och ta hand om ditt hår på rätt sätt kan du uppnå det glansiga och silkeslena resultatet du alltid har drömt om. I den här bloggposten kommer vi att diskutera olika tips och tricks för att få ett hälsosamt och vackert hår. Från att använda mjukgörande schampo och applicera balsam i längderna till att undvika att tvätta håret för ofta och minska användningen av värmeverktyg – vi kommer att täcka allt du behöver veta för att få silkeslent hår. Så häng med och lär dig hur du kan ta hand om ditt hår på bästa möjliga sätt!Få silkeslent hår genom att använda naturliga produkter, skydda mot solen och undvika kemiska behandlingar. Följ tips för friskare och vackrare hår!

Använd mjukgörande schampo

Användningen av mjukgörande schampo är avgörande för att få silkeslent hår.

Genom att välja ett schampo som är speciellt framtaget för att återfukta och vårda håret kan du ge ditt hår den näring det behöver.

Det är viktigt att undvika schampon som innehåller uttorkande ingredienser, såsom sulfater, eftersom dessa kan göra håret torrt och sprött.

Genom att regelbundet använda ett mjukgörande schampo kan du bevara hårets naturliga fuktbalans och ge det en frisk och smidig känsla.

Så se till att investera i ett högkvalitativt mjukgörande schampo för att uppnå det silkeslena resultat du drömmer om.

Applicera balsam i längderna

När det kommer till att vårda och ta hand om ditt hår är det viktigt att använda rätt produkter och metoder. Ett av de viktigaste stegen i din hårrutin är att applicera balsam i längderna. Genom att göra detta kan du återfukta och mjukgöra ditt hår, vilket resulterar i ett friskt och glansigt utseende.

Balsam fungerar genom att täcka hårstråna med en skyddande hinna som gör dem mjuka och lätta att hantera. Genom att fokusera på att applicera balsam i längderna undviks att rötterna blir feta, samtidigt som topparna får den fukt och näring de behöver.

Det är viktigt att vara noggrann med att fördela balsam jämnt i längderna och undvika att applicera för mycket nära rötterna, för att undvika överflödig produktuppbyggnad. Efter att du har sköljt ur balsamet bör du märka skillnaden i hur smidigt och välvårdat ditt hår känns.

Genom att regelbundet applicera balsam i längderna kommer du att kunna behålla din hårs hälsa och lyster, samtidigt som du undviker torrhet och skador. Kom ihåg att välja ett balsam som passar din hårtyp för bästa resultat.

Ta hand om ditt hår genom att inkludera en noggrann balsamrutin i din dagliga skönhetsvård. Med rätt produkter och tekniker kommer du att kunna njuta av vackert och silkeslent hår!

Undvik att tvätta för ofta

Att tvätta håret för ofta kan vara skadligt för dess naturliga balans och hälsa.

Håret producerar naturliga oljor som hjälper till att hålla det friskt och återfuktat.

Genom att tvätta det för ofta kan dessa oljor sköljas bort, vilket kan resultera i torrt och skadat hår.

Det rekommenderas att tvätta håret högst några gånger i veckan, beroende på din hårtyp och livsstil.

Att använda torrschampo kan vara ett bra alternativ för att fräscha upp håret mellan tvättarna, samtidigt som du behåller dess naturliga oljor.

Använd en silkeskudde

När det kommer till att ta hand om ditt hår är det viktigt att inte bara tänka på vilka produkter du använder, utan också vilka vanor du har. Ett enkelt sätt att hålla ditt hår mjukt och silkeslen är att använda en silkeskudde när du sover. Silkeskudden minskar friktionen mot ditt hår jämfört med en vanlig bomullskudde, vilket kan förebygga att håret slits och blir frissigt.

Genom att använda en silkeskudde kan du också undvika att vakna upp med tovor och trassel i håret. Materialet på silkeskudden är skonsamt mot hårstråna och bidrar till att håret behåller sin fuktighet bättre. Det är en investering i ditt hår som kan göra stor skillnad på lång sikt.

Förutom att använda en silkeskudde kan det även vara en bra idé att fläta håret innan du går och lägger dig. På så sätt minskar du risken för att håret ska bli tovigt under natten. Genom att kombinera dessa två vanor kan du vakna upp med perfekt och silkeslent hår varje morgon.

Silkeskudden är också skonsam mot din hud och minskar risken för rynkor och irritation. Det är en investering i både ditt hår och din hudhälsa. Genom att ta hand om dig själv med små förändringar i din vardag kan du uppnå fantastiska resultat när det kommer till ditt utseende och välbefinnande.

Så se till att skaffa dig en silkeskudde och börja sova på det bästa sättet för ditt hår och din hud. Du kommer att märka skillnaden redan efter några nätter och ditt hår kommer att tacka dig för omtanken.

Skydda håret mot solen

Hårets hälsa och kvalitet kan påverkas av solens strålar, vilket kan resultera i torrt och skadat hår. Det är därför viktigt att man vidtar åtgärder för att skydda sitt hår mot solens negativa effekter. Ett sätt att göra detta är att använda hattar eller scarfs för att skydda håret mot direkt solljus. Dessa accessoarer kan även hjälpa till att minska risken för blekning och torrhet.

Det är också rekommenderat att använda hårvårdsprodukter med UV-skydd. Dessa produkter kan hjälpa till att skydda håret mot skadliga UV-strålar och samtidigt bibehålla dess fuktbalans. Det finns olika märken och varianter att välja mellan, så det är viktigt att hitta en produkt som passar ens hårtyp och behov.

Ett annat tips för att skydda håret mot solen är att undvika att vara ute under de starkaste soltimmarna. Det rekommenderas att hålla sig inomhus eller använda huvudbonad under tiden då solens strålar är som mest intensiva. På så sätt kan man undvika att håret blir för torrt och skadat av solen.

Att sköta om sitt hår på rätt sätt kan göra stor skillnad när det kommer till att skydda det mot solen. Genom att använda de rätta produkterna, undvika starka soltimmarna och täcka håret vid behov kan man bibehålla dess hälsa och glans trots exponering för solens strålar.

Sist men inte minst är det viktigt att komma ihåg att återfukta håret regelbundet. Solens strålar kan göra håret torrt och skört, så det är viktigt att tillföra fukt och näring för att hålla det mjukt och friskt. Genom att följa dessa enkla tips kan man skydda sitt hår mot solens skadliga effekter och bibehålla dess vackra kvalitet.

Använd naturliga hårinpackningar

Naturliga hårinpackningar är ett utmärkt sätt att ge ditt hår en boost av näringsämnen och fukt. Genom att använda naturliga ingredienser kan du undvika skadliga kemikalier som finns i många kommersiella produkter. Ett tips är att använda kokosolja som är känd för sina fuktgivande egenskaper. Applicera en generös mängd kokosolja i håret och låt verka i minst en timme innan du tvättar ur.

Ett annat bra alternativ är att göra en hårinpackning med avokado. Avokado innehåller massor av nyttiga fetter och antioxidanter som är bra för håret. Mosa en avokado och blanda med en sked olivolja. Applicera i håret och låt verka i 30-60 minuter innan du sköljer ur.

För de som har torrt och slitet hår kan en hårinpackning med honung vara perfekt. Honung är känt för sina fuktgivande egenskaper och kan hjälpa till att återfukta och stärka håret. Blanda en sked honung med en sked olivolja och applicera i håret. Låt verka i minst 30 minuter innan du sköljer ur.

LÄSA  Tigerögats Mod och Självförtroende

Att använda naturliga hårinpackningar regelbundet kan hjälpa till att förbättra hårets kondition och ge det en hälsosam glans. Dessutom är det ett mer miljövänligt alternativ till traditionella produkter. Så varför inte ge det en chans och prova dig fram till vilken hårinpackning som passar dig bäst!

Kom ihåg att det är viktigt att vara konsekvent med din hårvårdsrutin och att ge ditt hår den kärlek och omsorg det förtjänar. Genom att använda naturliga hårinpackningar kan du ge ditt hår en extra boost och se till att det håller sig friskt och starkt på lång sikt.

Minska användningen av värmeverktyg

När vi använder värmeverktyg som hårtorkar, plattänger och locktänger regelbundet kan det skada vårt hår genom att göra det torrt och sprött. Därför är det viktigt att minska användningen av dessa verktyg för att bevara hårets hälsa. Det finns flera sätt att undvika överanvändning av värmeverktyg och samtidigt behålla sin frisyr.

Ett sätt att minska skadorna från värmeverktyg är att låta håret lufttorka istället för att använda hårtorken. Att låta håret självtorka kan ta längre tid, men det är definitivt värt det för att undvika att utsätta håret för onödig värme. Om man ändå vill använda hårtorken, kan man prova att använda den på lägre värmeinställningar för att minska skaderisken.

Det är också viktigt att använda värmeskyddande produkter innan man använder värmeverktyg. Dessa produkter bildar en skyddande barriär mellan håret och värmen, vilket minskar risken för skador. Genom att investera i en bra värmeskyddande spray eller kräm kan man förhindra att håret blir förstört av värmen.

Att undvika att använda värmeverktyg varje dag är också en bra idé för att bevara hårets hälsa. Genom att låta håret vila från värmen några dagar i veckan kan man ge det tid att återhämta sig och återfå sin naturliga glans. Att variera frisyrer och inte förlita sig på värmeverktyg hela tiden är en enkel men effektiv metod för att minska skador på håret.

Genom att vara medveten om hur man använder värmeverktyg och följa några enkla tips kan man minska risken för att skada håret och behålla det silkeslent och friskt. Genom att göra små förändringar i sin hårrutin kan man uppnå stora resultat och få vackert och välmående hår utan att behöva använda värmeverktyg varje dag.

Undvik kemiska behandlingar

När det kommer till att ta hand om ditt hår är det viktigt att vara medveten om vilka kemikalier du utsätter det för. Många kemiska behandlingar, såsom blekning och permanent, kan skada håret på lång sikt och göra det torrt och skört. Det är därför det är viktigt att undvika sådana behandlingar så mycket som möjligt för att håret ska förbli friskt och starkt.

Genom att minska användningen av kemikalier kan du bevara hårets naturliga glans och styrka. Istället för att färga håret regelbundet eller göra permanenta lockar, överväg att omfamna din naturliga hårfärg och struktur. På så sätt undviker du att skada ditt hår och låter det växa på ett hälsosamt sätt.

Om du verkligen vill förändra din look kan du alltid använda tillfälliga alternativ såsom färgsprayer eller löshår istället för permanenta behandlingar. På så sätt kan du experimentera med olika stilar utan att skada ditt eget hår.

Kemiska behandlingar kan också påverka hårstrukturen negativt och göra det svagt och skört. Genom att undvika dessa behandlingar kan du behålla hårets naturliga styrka och elasticitet, vilket gör det mindre benäget att brytas eller skadas.

Sammanfattningsvis är det bäst att undvika kemiska behandlingar så mycket som möjligt för att bevara hälsan och skönheten i ditt hår. Genom att ta hand om det på ett skonsamt sätt och undvika skadliga kemikalier kan du njuta av ett vackert och friskt hår lång tid framöver.

Kamma håret försiktigt

är en viktig del av hårvårdsrutinen för att undvika skador och slitage på håret. Genom att använda en bredtandad kam eller en borste med mjuka borst kan du försiktigt reda ut trassel och knutar utan att dra eller slita i håret. Det är också viktigt att kamma håret försiktigt när det är blött, eftersom det är mer sårbart i det tillståndet.

Att kamma håret försiktigt kan också hjälpa till att fördela hårbalsam och andra vårdande produkter jämnt genom håret. Genom att undvika att dra kammen genom håret kan du minska risken för att det går av eller att du får kluvna toppar. Ta dig tid att kamma håret noggrant och varsamt varje dag för att hålla det friskt och starkt.

När du kamar håret är det också bra att börja i topparna och arbeta dig uppåt mot rötterna. På det sättet undviker du att slita i knutar och trassel längre ner i håret. Genom att vara försiktig och metodisk i din kammad, kan du undvika onödiga skador och behålla ett vackert och välvårdat hår.

För att underlätta kammad, kan du också använda en leave-in balsam eller hårolja för att göra håret mer lätthanterligt och minska risken för att det trasslar sig. Genom att investera i rätt hårprodukter och vara försiktig när du kammad håret, kan du njuta av silkeslent och välvårdat hår varje dag.

Så ta dig tid varje dag att kamma håret försiktigt och vårda det på rätt sätt. Ditt hår kommer att tacka dig genom att se friskt, glänsande och vackert ut.

Ät en näringsrik kost med vitaminer och mineraler

Det är väl känt att en hälsosam kost spelar en stor roll i att upprätthålla vackert och friskt hår. Genom att äta en näringsrik kost som är rik på vitaminer och mineraler kommer ditt hår att få den näring det behöver för att växa och vara starkt.

Det är speciellt viktigt att inkludera vitamin Avitamin E och biotin i din kost för att främja hårväxt och styrka. Dessa vitaminer hjälper till att främja en frisk hårbotten och kan motverka håravfall.

Även att dricka tillräckligt med vatten och äta en mångsidig kost med proteineromega-3-fettsyror och antioxidanter kan hjälpa till att förbättra hårkvaliteten.

Genom att undvika snabbmat och processad mat kan du också bidra till att håret förblir starkt och hälsosamt. Att äta en balanserad kost och inkludera alla viktiga vitaminer och mineraler kan verkligen göra underverk för ditt hår.

Sammanfattningsvis är det alltså viktigt att se över sin kost och se till att få i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler för att främja en frisk hårbotten och vackert hår.

Hur kan jag få silkeslent hår?

Att ha silkeslent hår är något som många drömmer om, men det kan vara svårt att veta hur man ska uppnå det. Genom att följa några enkla tips och tricks kan du hjälpa ditt hår att bli mjukt och glansigt.

Ett första steg för att få silkeslent hår är att använda mjukgörande schampo och balsam. Dessa produkter hjälper till att återfukta håret och göra det smidigt att reda ut.

Efter att du har tvättat håret är det viktigt att applicera balsam främst i längderna och undvika att tvätta det för ofta. Att tvätta håret för mycket kan göra det torrt och stripa det på dess naturliga oljor.

För att undvika att håret blir frissigt kan du använda en silkeskudde när du sover. Silkesmaterialet är skonsamt mot håret och hjälper till att minska friktionen som kan orsaka friss.

För att ge ditt hår extra näring kan du använda naturliga hårinpackningar eller äta en näringsrik kost med vitaminer och mineraler. Detta kan bidra till att stärka håret inifrån och göra det starkt och glansigt.

Hur får man Silky hår?

När du vill ha silkeslent hår är det viktigt att ta hand om det på rätt sätt. Ett bra sätt att uppnå detta är att använda mjukgörande schampo och att applicera balsam i längderna. Det är också viktigt att undvika att tvätta håret för ofta, då detta kan torka ut det. Genom att använda en silkeskudde kan du också minska risken för slitage på håret och få det att kännas mjukare. Det är också viktigt att skydda håret mot solens skadliga strålar.

LÄSA  Ängelnummer 0505: Betyder, Pengar, Andlig och Kärlek

För att få silkeslent hår kan det vara bra att använda naturliga hårinpackningar

Hur får man bort Frizz?

När det kommer till att bekämpa frissigt hår finns det några enkla knep att ta till för att återfå ett slätt och silkeslent hår. För det första är det viktigt att undvika att tvätta håret för ofta, eftersom överdriven tvätt kan torka ut håret och göra det mer benäget för friss. Genom att använda ett mjukgörande schampo och applicera balsam främst i längderna, kan du återfukta och jämna ut hårets yta.

För att undvika att frisset uppstår är det även bra att kamma håret försiktigt och undvika att använda värmeverktyg i onödan. Skydda även håret mot solen genom att använda en silkeskudde när du sover och undvik kemiska behandlingar som kan skada hårets struktur.

För att ytterligare ge håret näring kan du använda naturliga hårinpackningar och se till att din kost är rik på vitaminer och mineraler som är viktiga för hårets hälsa. Genom att följa dessa tips kommer du kunna få bort frizz och uppnå det perfekta, silkeslena håret du drömmer om.

Hur får man det finaste håret?

För att få det finaste håret är det viktigt att ta hand om det på rätt sätt. Det finns flera enkla tips och tricks som kan hjälpa dig att uppnå ett vackert och hälsosamt hår. Ett av de viktigaste stegen är att använda mjukgörande schampo som inte torkar ut eller skadar ditt hår.

Efter tvätt är det bra att applicera balsam i längderna för att återfukta och ge näring till ditt hår. Det är också viktigt att undvika att tvätta för ofta, eftersom överdriven tvätt kan göra håret torrt och skört.

För ett fint hår är det också bra att investera i en silkeskudde för att minska slitage och skador på håret. Skydda håret mot solen med en hatt eller solskyddsspray för att förhindra blekning och uttorkning.

Det är också fördelaktigt att använda naturliga hårinpackningar för att ge extra näring och fukt till ditt hår. Minska användningen av värmeverktyg och undvik kemiska behandlingar som kan skada håret på lång sikt.

Hur får man elektriskt hår?

Att ha elektriskt hår kan vara frustrerande och störande, men det finns sätt att hantera och förhindra det. Ett tips är att undvika att tvätta håret för ofta, eftersom överdriven tvätt kan göra håret torrt och mer benäget att bli statiskt. Applicera även en fuktgivande balsam i längderna för att minska risken för statiskt hår.

Ett annat bra sätt att hantera elektriskt hår är att använda en silkeskudde när du sover. Silkeskuddar minskar friktionen mot håret och kan därmed minska risken för statiskt hår. För att ytterligare skydda ditt hår mot elektricitet, undvik att använda värmeverktyg regelbundet och överväg att minska användningen av kemiska behandlingar.

För att förbättra hårets kondition och förhindra statiskt hår kan du också prova att använda naturliga hårinpackningar. Ingredienser som honung, avokado och kokosolja kan bidra till att återfukta och mjuka upp håret. Kom också ihåg att borsta håret försiktigt med en kam för att undvika att skapa överflödig friktion, vilket kan göra att håret blir statiskt.

Slutligen kan en näringsrik kost spelar en viktig roll för att hantera elektriskt hår. Ät mat rik på vitaminer och mineraler som främjar hälsosamt hår, som omega-3-fettsyror, biotin och vitamin E. Genom att ta hand om ditt hår både från utsidan och insidan kan du minska risken för statiskt och elektriskt hår och få ett vackert och välmående hår.

Kan man få tunt hår att bli tjockt?

Det är möjligt att få tunt hår att bli tjockt med rätt vård och behandling. Det finns många olika metoder som kan hjälpa till att ge ditt hår mer volym och fyllighet. En av de bästa metoderna är att använda ett mjukgörande schampo som är speciellt utformat för att stärka och förtjocka håret. Genom att regelbundet använda detta schampo kan du gradvis se en förbättring i hårets kvalitet och volym.

Ett annat viktigt steg är att applicera balsam i längderna. Balsam hjälper till att återfukta och skydda håret, vilket kan hjälpa till att förhindra att det blir tunt och skört. Genom att regelbundet använda ett återfuktande balsam kan du hjälpa till att ge ditt hår en fylligare och mer voluminös look.

Det är också viktigt att undvika att tvätta håret för ofta. Överdriven tvätt kan leda till att håret tappar sin naturliga olja och blir torrt och skadat. Försök att tvätta håret endast när det verkligen behövs för att hjälpa till att behålla dess naturliga fuktighet och volym.

Ett annat bra tips för att få tunt hår att bli tjockt är att kamma håret försiktigt. Använd en bredtandad kam eller en borste med mjuka borst för att undvika att bryta av eller skada håret. Genom att försiktigt kamma igenom håret kan du hjälpa till att bevara dess naturliga styrka och volym.

Sist men inte minst är det viktigt att äta en näringsrik kost med vitaminer och mineraler. En balanserad kost som är rik på näringsämnen som vitamin A, C, E och B samt zink, järn och omega-3 kan hjälpa till att främja hårväxt och ge ditt hår en hälsosam glans och struktur.

Hur lång tid tar det för håret att växa 10 cm?

Att få håret att växa 10 cm kan vara en lång process för många. En genomsnittlig hårväxt hos en person är cirka 1-1,5 cm per månad, men det kan variera beroende på olika faktorer.

Regelbunden trimning av håret kan faktiskt främja tillväxten och ge ett friskare hår. Genom att klippa av de slitna topparna kan du förhindra att håret bryts av och därmed behålla längden du växer.

Ett annat sätt att främja hårväxten är att hålla en hälsosam kost med rikligt med vitaminer och mineraler. Näringsämnena hjälper till att främja en hälsosam hårväxt och bidrar till att håret blir starkare och mer motståndskraftigt.

Håll håret fritt från skador genom att undvika skadliga behandlingar och överanvändning av värmeverktyg. Genom att minimera skadorna på håret kan du främja en snabbare tillväxt och ett friskare hår överlag.

För att ge ditt hår den bästa chansen att växa 10 cm är det viktigt att vara tålamodig och konsekvent med din hårvårdsrutin. Genom att ta hand om ditt hår på ett skonsamt sätt och ge det rätt näring kan du uppnå det långa och vackra hår du drömmer om.

Vanliga frågor

Vilka produkter rekommenderas för att få silkeslent hår?

För att få silkeslent hår rekommenderas användning av återfuktande schampo och balsam samt oljor för att håret ska kännas mjukt och glansigt.

Hur ofta bör man tvätta håret för att behålla dess silkeslena känsla?

Det rekommenderas att tvätta håret 2-3 gånger i veckan för att undvika att det torkas ut och behålla dess silkeslena känsla.

Hur kan man skydda håret mot skador och slitage?

För att skydda håret mot skador och slitage är det viktigt att undvika överanvändning av värmestylingverktyg, använda hårskydd vid styling samt undvika att dra och slita i håret.

Vilken roll spelar kosten för att bibehålla silkeslent hår?

En balanserad kost med tillräckligt med protein, omega-3 fettsyror och antioxidanter är viktigt för att bibehålla silkeslent hår och främja hårets hälsa.

Hur kan man boosta hårets glans naturligt?

För att boosta hårets glans naturligt kan man skölja håret med äppelcidervinäger blandat med vatten efter schamponering eller använda kokosolja som hårinpackning.

Är det bra att göra regelbundna klippningar för att behålla silkeslenhet?

Regelbundna klippningar av håret bidrar till att hålla det friskt och fritt från kluvna toppar, vilket hjälper till att behålla dess silkeslena känsla.

Vilken typ av borste rekommenderas för att bevara silkeslent hår?

En borste med naturborst eller en bredtandad kam rekommenderas för att försiktigt reda ut håret utan att orsaka slitage och för att bevara dess silkeslena känsla.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Hej, jag är Elin Johansson, ägare och författare för fridfullresa.org. Uppvuxen i Göteborg, nu bosatt i Lund, har jag alltid varit fängslad av livets mystiska aspekter, särskilt nummermystik, horoskop, änglanummer, Ädelstenar, numerologi, meditation och änglars nummer.❤️ VÄNLIGEN KOMMENTERA VÅR ARTIKEL. VI ÄLSKAR DIG ❤️

Relaterade inlägg

Dröm om ett äpple

Jag heter Elin Johansson. Varsågod och välkommen till www.fridfullresa.org. Idag kommer vi att utforska drömmar om äpplen och deras symbolik. Äpplen är inte bara läckra och hälsosamma…

Dröm om en ring

Jag heter Elin Johansson. Varsågod och välkommen till www.fridfullresa.org. Idag kommer vi att dyka ner i drömmar om ringar och deras betydelse. Att drömma om en ring…

Dröm om en kyrkogård

Jag heter Elin Johansson. Varsågod och välkommen till www.fridfullresa.org. Idag dyker vi ner i drömmar om kyrkogårdar och utforskar deras betydelse och symbolik. En kyrkogård i drömmar…

Dröm om en fågel

Jag heter Elin Johansson. Varsågod och välkommen till www.fridfullresa.org. Idag ska vi dyka ner i drömmar om fåglar och utforska deras betydelse och symbolik. Fåglar har länge…

Dröm om ett hus

Jag heter Elin Johansson. Varsågod och välkommen till www.fridfullresa.org. I dagens artikel ska vi utforska drömmar om hus och deras betydelse. Hus i drömmar är en kraftfull…

Dröm om en fjäril

Jag heter Elin Johansson. Varsågod och välkommen till www.fridfullresa.org. Idag ska vi utforska drömmar om fjärilar och deras betydelse. Fjärilar är ofta vackra och fascinerande varelser som…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *