Jordning: Naturens Helande Kraft | Fridfullresa.org

Jordning: Naturens Helande Kraft

Välkommen, Fridfullresa.org!

Jordning, också känt som ”earthing”, gör att människor kan koppla sina kroppar direkt till Jorden och använda dess naturliga elektriska laddningar för att stabilisera dem. Denna praxis innebär att gå barfota utomhus eller använda inomhus jordningssystem, såsom ”earthing system”, medan man sover eller sitter.

Även om jordning kan ha en positiv inverkan på sinnet, skiljer sig denna form av jordning från den praxis som används inom mentalvård. Forskning kring jordning föreslår minskad smärta, stress och inflammation samt en förbättring av det allmänna mentala välbefinnandet. Denna teknik återställer förbindelsen mellan kroppen och jordens elektriska strömmar, vilket också bidrar till ”electrical safety standards”.

Det är viktigt att notera att ”earth electrode” och ”earthing conductor”, samt ”main earthing conductor” spelar en central roll i denna process. Utöver detta, är det viktigt att vara medveten om ”earth fault”, ”soil resistivity” och betydelsen av korrekta ”resistance calculations” i samband med jordning för att undvika ”transient phenomena”. Även ”lightning protection” kan ses som en del av denna övergripande jordningserfarenhet.

“De flesta barn har förbannats med föräldrar som har glömt glädjen av att gå barfota.” – Mokokoma Mokhonoana

Jordningens Historia

Genom historien har ursprungsbefolkningar förordat fördelarna med Jordens helande kraft och beskrivit den på olika sätt. I kinesisk medicin definieras till exempel termen Qi – uttalat ”chee” – som den vitala energin som fyller universum.

Den gamla filosofen Ge Hong sa, ”Människor bor inom qi, och qi bor inom människor. Från himmel och jord ner till de tiotusen tingen, var och en behöver qi för att leva.”

Denna tro och studie av jordens naturliga energier kunde också hittas i Europa under 1800-talet. År 1891 publicerade Louis Kuhne ”The New Science of Healing.” Därefter skrev Adolf Just ”Return to Nature” 1896, som uppmuntrade människor att börja gå barfota utomhus.

Några årtionden senare började George Starr White, en amerikansk läkare, undersöka användningen av att sova medan man var jordad—ansluten till koppartrådar fästa vid hushållsrör—för att förbättra sömnkvaliteten.

Moderna forskare fortsätter att förespråka Jordens elektroners förmåga att balansera vår kropps elektriska ström. Denna jordningsteknik, ofta kallad ”Grounding system”, fortsätter att växa och få uppmärksamhet i mainstream när människor söker enkla, kostnadseffektiva sätt att hela sig själva, med användning av ”Grounding electrode” och ”Grounding grid” för att förbättra ”Earth resistance” och minimera ”Earth potential rise”.

“Upplysning behöver förkroppsligande. Vidöppen insikt behöver djupt rotad instinkt. Som ovan, så nedan.” – Kris Franken

Varför Ska Jag Prova Jording? Vilka Är Fördelarna?

Jording, även känd som jordning, är praktiken att koppla din kropp till jordens yta för att främja fysiskt och mentalt välbefinnande. Det bygger på idén att jorden har en naturlig elektrisk laddning och att genom att göra direkt kontakt med jorden kan vi balansera vår egen elektriska laddning och förbättra vår hälsa

 1. Kortisolreduktion: Jording har visat sig hjälpa till att reglera kortisolnivåer, vilket kan bidra till att minska stress och förbättra sömnen.
 2. Bättre humör: Jording kan bidra till att förbättra humöret och minska känslor av ångest och depression.
 3. Lugn: Jording kan bidra till att främja en känsla av lugn och avslappning, vilket kan vara fördelaktigt för det allmänna välbefinnandet.
 4. Vara lycklig: Jording kan bidra till att öka känslor av lycka och tillfredsställelse.
 5. Antiinflammatorisk: Jording har visat sig ha antiinflammatoriska effekter, vilket kan bidra till att minska smärta och förbättra den allmänna hälsan.
 6. Förbättrad sömn: Jording kan bidra till att förbättra sömnkvaliteten och varaktigheten, vilket kan ha många fördelar för den allmänna hälsan och välbefinnandet.
LÄSA  Kollagen i Mat: Naturens Hemlighet för Ungdomlig Hud

Jordning verkar förbättra sömnen, normalisera dygnsrytmen för kortisol, minska smärta, minska stress, skifta det autonoma nervsystemet från sympatisk till parasympatisk aktivering, öka hjärtfrekvensvariabiliteten, påskynda sårläkning och minska blodets viskositet.

“Vi är ett barn av naturen så vi måste koppla ihop med naturen för att blomstra till full manifestation.” – Wald Wassermann

Bör Jag Praktisera Jordning?

Det finns tecken på att jordningspraxis kan gynna ditt liv. Du kanske vill prova på jordning om du:

 • Upplever ångest eller depression.
 • Har kronisk trötthet.
 • Hanterar hjärt-kärlsjukdomar.
 • Har posttraumatiskt stressyndrom eller traumatiska minnen.
 • Kämpar med smärta och inflammation.

“Jag känner mig avslappnad när jag går barfota och kopplar ihop med dig, Moder Jord!” – Santhi Anandan

Olika Typer av Jordning Jordningstekniker fokuserar på att återansluta din energi med jorden genom direkt eller indirekt kontakt. Dessa metoder inkluderar:

 • Att gå barfota utomhus.
 • Ligger på marken.
 • Simma eller ta ett bad.
 • Trädgårdsarbete.
 • Använda jordningsmattor, filtar, plåster och strumpor.

Hur Man Praktiserar Jordning Det finns många sätt att återansluta till jorden i din vardag och förhoppningsvis återställa kroppens naturliga försvarssystem.

Jordning Förstärker Din Meditativa Upplevelse

Genom att kombinera jordning med meditativa tekniker kan du uppleva en djupare känslomässig balans. Jordning hjälper dig att koppla ihop med jordens naturliga energier, vilket förstärker din meditativa upplevelse. Denna kombination kan inte bara ge dig en humörhöjning, men också förstärka din inre intuition och klarhet. Så, nästa gång du förbereder dig för meditation, överväg att inkludera jordning i din rutin och känn skillnaden det kan göra för din sinnesstämning och insikt.

Här är sätt du kan praktisera jordning:

 1. Ta en promenad: Hitta sätt att koppla dina bara fötter med marken genom att gå på gräs, över sanden eller i leran. Uppmärksamma känslan av marken under dina fötter och var uppmärksam på vassa föremål.
 2. Lek i smutsen: Gräv i jorden och känn jorden mellan dina fingrar. Du kan skapa en trädgård i din trädgård eller fönsterkarm om du bor i en lägenhet och direkt koppla till energin i smutsen.
 3. Jorda dig inomhus: När det inte är möjligt att gå ut kan jordningsmattor vara användbara genom att ersätta den direkta anslutningen du skulle få genom att vara barfota utomhus. Jordningsmattor för in jordens elektriska strömmar i hemmet eller på kontoret genom att efterlikna den fysiska anslutningen av en naturpromenad.
LÄSA  Kan meditation ersätta sömn?

För mer insikt, överväg att titta på korta videor online som ger en visuell guide till dessa metoder.

Slutsats

Att jorda sig, eller ”grounding”, har vetenskapligt visat sig ge en rad hälsofördelar. Från att stabilisera kroppens inre biorytmer och minska inflammation till att stödja hjärtat och förbättra sömnen. Den enkla handlingen att förbinda sig med jorden kan faktiskt förändra hur vi känner både fysiskt och mentalt. Vid en tidpunkt då många av oss känner oss frånkopplade, kan denna enkla, uråldriga praktik vara nyckeln till större välbefinnande och balans. Om du inte redan har experimenterat med grounding, varför inte ge det ett försök? Vetenskapen är på din sida. Tack för att du läste, och vi hoppas att du hittar vägen tillbaka till naturen och upptäcker de otaliga fördelarna med att jorda dig själv.

Vad Är Jordning?

Jordning, också känd som ”direkt jordning”, är processen att direkt koppla kroppen till jordens naturliga elektriska laddningar, oftast genom att gå barfota utomhus.

Hur Fungerar Jordning?

Genom direkt kontakt med jorden, överförs jordens elektroner till kroppen, vilket kan bidra till att neutralisera fria radikaler och minska inflammation.

Är Jordning Säkert?

Ja, jordning anses generellt vara säkert. Men det är alltid viktigt att vara medveten om omgivningen, till exempel undvika skarpa föremål när du går barfota.

Kan Jag Praktisera Jordning Inomhus?

Ja, det finns jordningsprodukter som mattor och filtar som är designade för att användas inomhus och koppla dig till jordens elektriska laddningar.

Hur Ofta Bör Jag Praktisera Jordning?

Det finns ingen fastställd frekvens, men regelbunden jordning, till exempel dagligen eller några gånger i veckan, kan vara fördelaktigt.

Kan Jordning Hjälpa Med Min Ångest Eller Sömnproblem?

Många personer rapporterar förbättringar i humör, ångestnivåer och sömnkvalitet efter att ha praktiserat jordning, även om individuella resultat kan variera.

Hur Länge Ska Man Jorda Varje Dag?

Man bör jorda sig 20 till 30 minuter dagligen, men det är bäst att göra det så mycket som möjligt.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Hej, jag är Elin Johansson, ägare och författare för fridfullresa.org. Uppvuxen i Göteborg, nu bosatt i Lund, har jag alltid varit fängslad av livets mystiska aspekter, särskilt nummermystik, horoskop, änglanummer, Ädelstenar, numerologi, meditation och änglars nummer.❤️ VÄNLIGEN KOMMENTERA VÅR ARTIKEL. VI ÄLSKAR DIG ❤️

Relaterade inlägg

Dröm om ett äpple

Jag heter Elin Johansson. Varsågod och välkommen till www.fridfullresa.org. Idag kommer vi att utforska drömmar om äpplen och deras symbolik. Äpplen är inte bara läckra och hälsosamma…

Dröm om en ring

Jag heter Elin Johansson. Varsågod och välkommen till www.fridfullresa.org. Idag kommer vi att dyka ner i drömmar om ringar och deras betydelse. Att drömma om en ring…

Dröm om en kyrkogård

Jag heter Elin Johansson. Varsågod och välkommen till www.fridfullresa.org. Idag dyker vi ner i drömmar om kyrkogårdar och utforskar deras betydelse och symbolik. En kyrkogård i drömmar…

Dröm om en fågel

Jag heter Elin Johansson. Varsågod och välkommen till www.fridfullresa.org. Idag ska vi dyka ner i drömmar om fåglar och utforska deras betydelse och symbolik. Fåglar har länge…

Dröm om ett hus

Jag heter Elin Johansson. Varsågod och välkommen till www.fridfullresa.org. I dagens artikel ska vi utforska drömmar om hus och deras betydelse. Hus i drömmar är en kraftfull…

Dröm om en fjäril

Jag heter Elin Johansson. Varsågod och välkommen till www.fridfullresa.org. Idag ska vi utforska drömmar om fjärilar och deras betydelse. Fjärilar är ofta vackra och fascinerande varelser som…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *